13 juni, 2006

Sköna ting i köket

Vackra köksgrejer kan man aldrig få för mycket av. Bästa loppisfyndet på Ekerö var det här snygga durchschlaget. Ett par kaksporrar, några små träslevar och två Old Höganäs uppläggningsfat i grönt hittade jag också. Letade egentligen efter ett gammalt slitet skärbräde och ett krustadjärn.

Orsaken till nedslagen på loppisar var att vi skulle köpa sparris på Asknäs gård, men den kostade 200 kr/kg. Vem vill betala det? Inte jag iallafall. Strax intill låg Ekerögubben, ett riktigt fynd. Efter midsommar går det att åka på självplock av jordgubbar ute hos
Ekerögubben. Att ha jordgubbar i frysen är jättegott till vinterns efterrätter och mellanmål med fil eller yoghurt.

Frysa jordgubar
Enklast är att snoppa jordgubbarna, mixa dem lätt i matberedaren, tillsätta lite socker och sedan frysa i gamla glassburkar vilket tar minst plats och är staplingsbart. Annars skivar man dem och varvar med socker i plastburkar och fryser. Det är gott att ha på lager och ta fram och tänka på sommaren.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...