09 juni, 2006

Lätt lunch

Skoja till det med omeletten och blanda ned spenat direkt i smeten, täck med champinjoner och vips är det en skön, grön lunch. Sallad med dressing och lite färska kryddor förhöjer smaken på det hela. Svårare än så här behöver det inte vara att fixa en snabb lunch.


Grön omelett
(4 pers)
4 ägg
4 msk matlagningsgrädde
2 msk vatten
Salt
Vitpeppar
Hackad spenat
Färska champinjoner
Vispa ihop ägg, matlagningsgrädde, vatten och kryddor. Tillsätt spenaten. Grädda i medelvarm stekpanna. Fös försiktigt äggsmeten fram och tillbaka. Lägg de skivade champinjonerna över och låt dem bli lite varma.

2 kommentarer:

Jenny sa...

Så gott! Nu bestämde jag mig snabbt för vad jag ska göra med mina nyinhandlade fina skogschampinjoner som ligger i kylen och väntar på att ätas upp så fort som möjligt innan de blir antingen för torra eller för geggiga beroende på hur man förvarar dem - plastpåse är ju värdelöst eftersom den gör svampen läskigt svampig på nolltid och även om papperspåse är mycket bättre så håller den inte liv i små svampar hur länge som helst. Trevlig helg!

Kinna sa...

Trevlig helg själv! =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...