21 maj, 2006

Väntans tider

Ruccola, Sveavägens odlingRuccolan på gården växer så det knakar. Den är verkligen den mest snabbväxande grönsaken so far. I väntan på större blad är det affären som gäller. Nedan kommer ett tips om en jättegod sallad som passar bra till grillat kött. Finessen med salladen är citronoljan och citronsaften som tillsammans ger en fin smakbrytning till osten.

Salladen serverades en ljummen sommarkväll i Skillinge med knastrande grus under skorna, sol som långsamt sänkte sig över taken och långa skuggor vilka efter hand sträckte sig över gården. Vänta bara vi är snart där.

Somrig sallad à la Barbara
ruccola
gröna ärter
röd paprika
ädelost (Kvibille eller dy)
3 msk citronolivolja
1 msk färskpressad citronsaft
salt och peppar

Skölj ruccola, skär paprikan i mindre bitar, finfördela ädelosten och blanda allt tillsammans med ärtor i en skål. Skaka ihop olja och vinäger i en redningsbägare och häll över dressing strax innan servering. Ett tag med salt- och pepparkvarn över förhöjer smaken.

2 kommentarer:

Kristina sa...

Något förslag på vad man kan byta ut de gröna ärtorna emot om man inte tål dem?

Kinna sa...

kanske skulle man kunna prova späda haricots verts eller dy, eller bara utesluta ärtorna helt enkelt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...