05 maj, 2006

Virgin Mary - fast tvärtom

En Virgin Mary (eller dito Bloody) är god med en selleristång i men varför inte göra tvärtom och servera flera selleristänger och en kryddad tomatsås till. När jag kommer hem trött och hungrig försöker jag att inte äta en smörgås utan ta en grönsak. Varför inte lyxa till grönsaken lite med en enkel Tomatsalsa à la Mary? Snabb att tillaga och orsakar inte blodsockerfall som mackan hotar med att göra. Skär gärna sellerin i tjockare stänger än på bilden så blir de lite som skovlar för att fånga upp såsen med. Ett smalt alternativ till fredagens ibland lite fetare drinktilltugg.

Tomatsalsa à la Mary
1 burk hela tomater
1 schalottenlök
2 tsk god olivolja (gärna lite pepprig smak)
ett tag med salt och pepparkvarn
Lägg tomaterna på en tallrik och skär dem fint i tärningar. Hacka löken, blanda tomater (inkl spadet), lök, olja, smaka av med salt och peppar. Servera med stjälkselleri.

*Såsen kan ju naturligtvis kryddas med piri-piri, Tabasco eller något annat starkt - dock inte gin ;D. Den funkar också som en sås till tacos istället för en köpt sås på burk.

1 kommentar:

Kinna sa...

En vitlöksklyfta är inte dumt i. Schalottenlöken går att ersätta med vanlig lök. Smaken blir något starkare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...