09 maj, 2006

Ätbara blommor

Blommor är fantastiska som dekoration i maten. Tänk dig en chokladtårta där orange ringblomsblad strödda över blir som pricken över i:et, och en sallad är underbart vacker med rosenblad. Gurkörtens blå blommor blir fina på en brietårta istället för sedvanligt grönt. För att inte tala om gräslökens lila bollar, helt underbara som dekor!
Vissa restauranger t ex Fredsgatan 12 beställer blommor för att pryda sallader och andra rätter.

Nu är det dags för trädgården på Sveavägen att producera blommor, kryddor och lite grönsaker. På Weibulls finns det färdiga fröblandningar med ätbara blommor och annat spännande. Imorgon ska fröna i jorden. Du kommer att få veta vad som skördas och framförallt tillagas av det som växer i sommar.

4 kommentarer:

petra sa...

hej
tä'nkte bara tipsa om nåt som du säkert redan känner till - Årstiderna? www.arstiderna.com tror jag är den rätta adressen - de levererar ekologiska frukt - resp grönsaker direkt till porten - kolla om du inte redan har gjort det?

Millan sa...

Hej! En trevlig blogg med fina förslag, recept och bilder. Kommer nog att kopiera brunchen *LER*
Tack för kommentaren i min blogg.

//Millan

Kinna sa...

Millan, jag kan komplettera brunchen lite med ett par rätter till som jag serverade. Spana in inlägget under helgen så får du fler tips om vad som fanns med.

Kinna sa...

Petra, tack för tipset. Läser din blogg ibland och tycker du är tapper och modig

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...