31 maj, 2006

Slottslunch i parken


I slutet av resan tog vi en slottsrunda och började med vackra Château de Chenonceau. Slottet ligger till större delen direkt över floden Cher och byggdes mellan 1513-1521. Den långa delen som ligger över vattnet är en festsal som är 60 m lång och 6 m bred. Imponerande stor med häftigt svart/vitrutigt golv. Enligt guideboken är slottet format av kvinnor under 400 år, kungliga fruar, älskarinnor eller drottningar, bland andra var Catharina av Medici en av dem.

Prakt och lyx i överflöd
Magnifik inredning och fantastiska blomsteruppsättningar. Här är en med fingerborgsblommor och i bakgrunden på väggarna, stora, heltäckande tapiserier (vilket fanns i nästan alla rum). Intill slottet låg en stor trädgård där alla blommor till blomsteruppsättningarna odlades, en sk potager. Slottsköket var roligt att se med rejäl bakugn, gigantisk huggkubbe, jättelika spishällar, krustadjärn (som jag ville ha) bakformar och kopparkastruller en masse.


Frasiga baguetter
Vi promenerade lite i parken och insåg att restaurangen var fullsatt - det var mors dag. Tänkte inte på det. Nästa gång får vi också boka in oss där för matsalen var jätteläcker och menyn lockande.

Vår slottslunch bestod av en kopp kaffe och frasiga baguetter som gjordes medan vi såg på. Ingen plastinbakning och långtidsförvaring à la SJ minsann. Fräschare än så här går inte att få. Favoritfyllningen är tonfisk, majonnäs, tomat och sallad. Majonnäsen är gjord med fransk senap och får extra sting, något som jag själv ska prova på att göra. Fast food lovers är vi också - men runt MacDonalds tar vi långa rundor. Särskilt som vi besökar matens mecka.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...