10 maj, 2006

Saumon unilateral

Saumon unilateral. Direktöversatt betyder det ensidig lax. Mycket mera spännande än vad det låter. Unilateral innebär att laxen är bara stekt eller grillad på ena sidan. (Tillagt, vad jag minns var det skinnsidan som var grillad med rutor). Lite rå* inuti blir den, men det här var ett serveringssätt som jag träffade på många gånger när jag bodde i Paris. Min väninna som var lagd åt det mera vegetariska hållet beställde då och då in lax som var lagad på det här viset. Mycket gott!

Laxen på bilden var halvfrusen när jag lade den i grillpannan därav att den blev unilateral. På en bädd av machesallad och med ett smör blandat med hackad ramslök var det utsökt. Potatis är inte alltför kul i slutet av säsongen när färskpotatisen är i antågande. Pressad potatis är trots det gott att äta till.


Bon appétit!


*Lax som inte är genomstekt och upphettad över 70 grader bör frysas i minst 24 timmar och minus 20 grader för att undvika parasiter. källa Livsmedelsverket

1 kommentar:

Orchidea sa...

Intressant... jag lagade lax igår men det var mer ett Italiensk recept...
Ciao.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...