06 maj, 2006

Persiljerot är en delikatess

En trevlig överraskning är persiljeroten som till utseendet liknar en palsternacka. Den enda synliga skillnaden mellan dem är att persiljerotens fäste sticker upp emot blasten, medan palsternackans fäste ser ut som om det är intryckt i roten.

I smaken är de relativt lika men persiljeroten har en starkare arom. Servera den som ett grönsakstillbehör om du hittar den i grönsaksdisken. Tillagning är enkel, skala och koka i lättsaltat vatten i ca 6-8 minuter. Eventuellt kan den gratineras med ost/mögelost men själv tycker jag att den var delikat i sin enkelhet utan några tillsatser. Hittades på Cajsa Varg. Rekommendation om du ser den - KÖP!

Köp ej - majrovan
Provade också att koka majrova. Ingen smakupplevelse och inte säsong just nu kändes det som. Lite träig och intetsägande i smaken. Den får en ny chans i höst. =)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Köpte nyligen majrova, som jag rev fint på ett rivjärn. Blevsaftigt o gott och blandas i en grönsallad

TheObserver sa...

Annars man man smörsteka eller ungsrosta majrova! Då är den mums!

Kinna sa...

Tack för tipset TheOpberver. Jag ger den en ny chans när det är säsong.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...