15 maj, 2006

Ogräs i salladen

Vännerna utsätts för diverse tester och är med jämna mellanrum försökskaniner. I ett glatt tack för maten konstaterade min bordsherre att det hos oss nästintill alltid serveras något som de inte ätit förut. Vilket betyg så säg. Jag tycker betyget var gott då han själv är mycket duktig på att laga mat.

Bäst i test - not
I Bättre mats april nummer stod det att kirskål kunde användas i sallat om de späda bladen plockas regelbundet. Naturligtvis värt att testa. Beväpnad med påse gick jag rask ut i trädgården för att samla in mjälla skott. Tillsammans med fortfarande varma och rostade palsternackor och färsk spenat blandades kirskålen till en salade tiède - ljummen sallad. Dressing skakades ihop på citronbalmsamvinäger och citronolivolja. Det blev inte så dumt, men kanske inte så utsökt bra att kirskålen smyger sig över tröskeln som mat någon mera gång hemma hos oss. Minst sagt en något besynnerlig smak, om än inte otäck.

2 kommentarer:

Karin sa...

Du ska woka dem!
Hetta upp lite olja i en gjutjärnspanna. Lägg några (10) senapsfrön i oljan. När de börjar poppa, släng i kirskålen (sköljd och rengjord förstås)plus lite hackad vitlök. Veva runt då och då, så att allt blir jämnt upphettat. Efter ett par minuter är det klart. Salta lite. Ät.
Mycket gott till rökt eller halstrad makrill, särskilt med rabarberchutney.

Kinna sa...

Vilket tips! Tackar, jag får väl ta tillbaka mina ord om tröskeln och släp(pa) in de krakarna igen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...