27 maj, 2006

Normandiska crêpes

En angenäm upplevelse var Les Galettes de Sarrazin, klassisk crêpes från Normandie. Valet var fritt mellan sallad, tomatsås, ost, lardons (tror att det är rökt sidfläsk), bacon, skinka och andouill, en inälvskorv som jag inte tycker är något vidare. Crêpesmeten är gjord av "ble noir" som, vad jag förstår är bovete.

Rillette, torkad korv, vitlökskorv och andra charkuterier från trakten inledde det hela och naturligtvis en liten espresso för att avsluta måltiden.

2 kommentarer:

Annette sa...

Psst... Recept på galettes au sarrasin finns här:
http://fransktkok.typepad.com/i_mitt_franska_kk/2006/02/galettes_au_sar.html

Slut på reklaminslaget.

Kinna sa...

anette - du är en pärla - Fredrik gillade ju de här också så de måste vi göra själva. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...