29 maj, 2006

Försmak av sommar

Loiredalen bjuder på många mousserande viner som är gjorda enligt méthode traditionel eller méthode champangoise vilket innebär att vinet jäst två gånger, andra gången på flaska. Här serveras ett mousserande rosévin från Saumur på slottsgården där vi bodde medan hästarna betar direkt intill husen. Tala om idyll, men stora renoveringsarbeten av två hus krävs såväl inuti och delvis utanpå.

Lite kyligt
Kvällen då vi njöt av rosévinet, var den enda riktigt varma på hela resan. I vanliga fall brukar temperaturen vara uppåt 20-25 grader vid den här tiden på året. Nu stannade kurvan runt 15 grader på dagarna. Lager på lager gällde och de finare tunnare plaggen och skorna packade jag inte ens upp.

Mousserande rött vin
Härligaste mousserande vinet på hela resan var ett rödvin som vår väninna hällde över jordgubbarna istället för mjölk eller grädde. Jordgubbarna behövde lite hjälp på traven då de var något bleka i smaken. Cuvé Rubis hette det läckra vinet och kom från Arnault et fils, vänner till värdparet.

5 kommentarer:

Ilva sa...

GRATTIS KINNA! Maj manads Cyberkocka!! Det gjorde du bra! Nasta omgang blir 16-18 juni (om det inte ar midsommar da forstas...), jag mailar dig nar det narmar sig! Och ha det sa harligt i Frankrike!!

Annette sa...

Grattis Kinna!

Hoppas du har något vin med dig hem att skåla i!

Millan sa...

Åhh vad härligt!!!!!

Kinna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Kinna sa...

Wow Ilva, där ser man vad en ensam kväll kan betyda. Jag blev jätteglad över utmärkelsen.
=)
Anette - nej vi har inte köpt en enda vinflaska. Bara druckit massor av goda saker hos kamraterna. Orkade inte bära den här gången.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...