23 maj, 2006

Bottennapp och kanonförslag

Nähä nä...
Piffade upp franskan och ringde till den första bonden för övernattning i Normandie. Visst fanns det rum. Kommer ni sent, då måste jag säga nej för jag ska upp tidigt på morgonen. Har många gäster. Jaha, där ser man minsann. Tur var väl det för han lät inte så rolig på telefon men huset såg mysigt ut.

...och vad trevligt
Nästa ställe, det som jag hellre ville övernatta på (Fredrik ville börja med det andra) där hade jag större tur. Sent, ja det var inga problem att komma sent. Kanske skulle vi vilja ha mat då frågade Mme Istre på Le Molin de la Cote. Vilket trevligt bemötande! Verkligen välkomnande och inte sådär svårflirtad som fransmän kan vara ibland när man inte pratar språket perfekt. Kanonförslag!


Boningshuset är byggt på en gammal kvarn från 1500-talet och ser
gediget gammaldags ut. Frukost nära floden eller vid brasan låter inte heller fel. Precis lagom att börja sejouren där. Vi får väl se. Alltid ett äventyr när man ska bo annorlunda, men mycket roligare än Formule1.

Förberedelser
Har printat
franska ostar, franska viner och tar med en bok om slott i Loire. Getostarna verkar vara den dominerande sorten. Torra vita viner är kända från regionen och slotten, ja dem vimlar det om efter 100 åriga kriget under 1300-talet. Då tvingades fransmännen bo långt ner i landet pga engelsmännens härjningar uppe i Normandie. Slotten är magnifika med massor av historia och anekdoter. Kartan har också sin givna plats i mitt knä då det är jag som är kartläsare (en medioker sådan, men ändå). Ibland blir det ett extra varv i rondellerna när jag inte hittar rätt riktning.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, vad härligt allt låter!

Hoppas att ni får det riktigt bra där nere.

Mvh/
Veronica

Xtian sa...

Trevlig resa. Finns en kampanjburgare på Doddes just nu i Belgien/Frankrike "Mythic". Ät inte den - bottennapp(som om det någonsin var aktuellt - att åka till la France o äta amerikanskt...)

Njut för fulla muggar!

Anonym sa...

Kinna!
Åh, vad jag tycker om att läsa din blogg. Du skriver så personligt och trevligt. Det känns som om du sitter mittemot vid matbordet och berättar.
Sluta för allt i världen inte med detta.
Stor kram Marie S

petra sa...

ja verkligen - berätta mer!! kan man inte få se interiörbilder från det där fantastiska huset?

Kinna sa...

Xtian - Hamburgare när man besöker frankrikes trädgård. Nej, det blev inga hamburgare.
Petra- Huset var jättefint men jag har inga bilder innifrån. Däremot ska jag lägga upp lite bilder nu när dator och internet är tillgängligt igen.

Marie - tack för den fina komplimangen. =)

Veronika - vi har haft det jättebra och jag har fått massor av ny inspiration som bara bubblar fram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...