30 april, 2006

Frysrensning och Hiram

Hirams svartvinbärssyltFör att få plats för allt kött har vi rensat frysen ett par veckor. Hirams berömda svarta vinbärssylt har bl a provats och blev kanongod. Resultatet ser du på bilden. Jag har, till skillnad från många andra, aldrig sett böckerna förrän nu då Hiram gick bort och det började skrivas om henne och hennes recept. Då traskade jag till antikvariatet och letade upp en bok. Fick inte tag på någon gul, blå eller röd utan en med Hirams bästa recept från A-Ö. Blir nostalgisk när jag hör vännerna berätta att hemma finns det ett par tummade, fettfläckiga exemplar som de fått laga mat ur. Visst låter det härligt!

4 kommentarer:

Anonym sa...

En god kopp te, rostat bröd med stark ost och en gnutta svartvinbärssylt eller marmelad. Det är alla tiders det!

Hälsar ...
Veronica

Kinna sa...

Jag mumsar i mig allt vad jag kan...=)

Pernilla sa...

Mannagrynsgröt med vinbärssylt ala Hiram var min barndoms lyxfrukost som endast serverades då skolan serverade fisk. (Inte för att jag inte åt fisk, utan för att skolan var bra på att döda fisken en gång för mycket så att säga.)

Kinna sa...

Mannagrynsgröt var länge sen. Hjälp vad gott, måste nog inhandla mannagryn på det snaraste.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...