29 mars, 2006

Vårkänslor njae

Bläddrade just igenom SvDs matbilaga med inspiration för vårköket. Ser att nästan alla recept kräver noggran planering för att få med alla hundra olika ingredienser hem från affären. Kanske lite överdrivet sagt av mig, men det är få rätter som inte kräver god planering och en rejäl inköpslista. Sidan i bilagan som tilltalar mest är den enklaste om primörer och hur de tillagas. Den gav mig inspiration och lust att laga något.

Om jag är lite mera nyanserad, ja, det är fina reportage, men det är inte så att jag kastar mig iväg och börjar handla och laga. Ändå är jag en matfreak som inte ryggar för något i svårighetsgrad och brukar vara nyfiken på det mesta. Vaknat på fel sida - ja kanske det.

Här kommer en sparrisrätt. Fick den av några underbara vänner som bott länge i Italien. Imponerande är att den är väldigt enkel och mycket god.

Grön sparris i italiensk stil
Grön sparris
olivolja gärna med citron
citron
salt
peppar

Grön sparris behöver inte skalas, skär bara av yttersta delen nederst på varje stjälk. Koka i saltat vatten ca 3-5 minuter. Ju tunnare desto kortare koktid. Skär av en del längst ner och prova om den är kokt. Ska vara al dente dvs visst tuggmotstånd. Lägg upp på tallrikar, gärna varma. Ringla över olivolja, pressa citron över. Salt och peppar ur kvarn vid servering.

1 kommentar:

Ilva sa...

Jag blir ocksa sa trott nar jag ser laaanga listor med ingredienser som man aldrig har hemma...dessutom sa ligger ju inte svarighetsgraden i hur manga ingredienser det finns, inte smaken heller!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...