06 mars, 2006

Kalvstek på klassiskt vis

Idétorka. Vad hittar jag på med kalvsteken i kylen? Marinad känns inte helt rätt och tar för lång tid. Konsultation på telefon med (mor) Märtha som säger: "Fördärva inte kalvsteken med en massa smaker. Servera den på klassiskt vis med steksky, tillsätt eventuellt en matsked creme fraiche för att runda av smaken. Steken ska vara lätt rosa inuti (använd stektermometer för bästa resultat). Gör den extra festlig genom att servera sockerärtor, blomkål al dente eller någon annan spröd grönsak som du inte använder så ofta. Kokt potatis med massor av dill är gott till". Nu blir jag hungrig säger hon och lägger på luren. För mig är det bara att skrida till verket.

6 kommentarer:

Ilva sa...

Du anar inte hur avis jag ar pa dig som fortfarande har mamma att ringa till om maten.....

Mildamakter sa...

Åhhh vad gott det låter. Just så serverade min farmor alltid kalvstek...

Kinna sa...

Ilva, jag tänkte nästan att jag var lite tråkig som skriver att jag ringer hem för att få tips.
Hann inte laga till steken igår. Den ligger fortfarande i kylen. =O)

Clivia sa...

Åh! Och pressgurka. Det var extrapris på (svensk, vad annars) nötstek på Vivo denna vecka, kanske är dags att prova?

Jolli sa...

En önskan till mormors-mat bloggen!

Kan du lägga ut fullständigt recept på hur du gör kalvstek samt sås?

Kanske basic för Er avancerade matbloggare, men många (iaf unga) har nog dålig koll på detta och det är synd för det är ju jättegott!

Kinna sa...

Recept kommer, har bara inte hunnit göra steken än och pressgurkan är en gammal favvis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...