26 mars, 2006

Efterrätter efterlystes

Chokladmousse i engelsk cokott form och fat från Uppsala-EkebyEn trogen besökare saknade efterrätter på bloggen. Den här är enkel att göra. Genial för den som letar efter något laktos- eller fettfritt.

Publicerar här ursprungsreceptet men ska prova om den blir bra med mindre socker då den var lite söt i min smak. Apelsinzeste var pricken över i då den balanserade lite av det söta, men jag tror även att en kanderad apelsinskiva kan bli tjusig.


Kandera apelsinsskivorKandera apelsin och citronskivor kan du göra själv genom att skära tunna, tunna skivor av frukten, lägga skivorna på bakplåtspapper, sockra, låta torka, vända, sockra på andra sidan, torka och vända på dem tills de är helt torra på båda sidor.


Chokladmousse4 äggvitor
4 msk socker
4 msk kakao
Vispa vitorna hårt, vispa ner socker, sikta ner kakao. Använd tesil eller liknande. Vispa till jämn färg. Häll upp ställ kallt. Dekorera med t ex apelsinskal i strimlor sk zeste.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...