16 februari, 2006

Middag på Rival

VarmrättenRival vid Mariatorget är ett gemytligt ställe i flera etage. Ganska mycket folk för en vardag och en så stor matsal. Kyparen stramade upp sig varje gång han kom till vårt bord, åtminstone sa min kamrat det. Hon skrattade gott. Jag märkte ingenting eftersom jag frågade noggrant om hur saker och ting var tillagat och extra frågor om vin till. Valet föll på ett rött vin då det var en rödvinssås till uern. Till den serverades en potatisterrin, spenat och zucchini. Riktigt gott och mycket trevligt bemötande.

Blåmögelost och ädelrötaSörmlands ädel och päron terrin
I vanliga fall blir det sällan efterrätt men nyfikenheten driver ibland folk (läs mig) till irrationella beslut. En Sörmlands ädel från Jürss mejeri med rostad päron terrin beställdes. Dryck till blev Woodstock Sweet Botrytis (ädelröta), Chenin Blanc, Riessling Semillon. Vinets doft av aprikos, citrus och arom av honung drunknade i den kraftiga smaken från osten. Jag skulle ha frågat mer till råds om val av vin. Terrinen var en aning menlös och två bitar (terrin och ost) med ung samma platta format var inte jätteupphetsande.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...