21 februari, 2006

Heta musslor - enkelt drinktilltugg

BlåmusslorMusslor är lätta att göra och passar bra som drinktilltugg eller tillsammans med andra skaldjur. Prova också gärna ett helt vanlig Moules Marinières, musslor med vitlök vitt vin och persilja. Servera som "Moules et frites" dvs med Pommes frites och majonnäs som de äts i Belgien. Mycket enklare än vad man kan tro att laga till och väldigt gott. À bien tôt!

Heta musslor
1 nät musslor
vitlök
persilja
smör
salt

Färsk röd chili
Smör
salt

Rengör musslorna väl med en diskborste, ta bort sjögräs mm. Knacka på dem så att de stänger sig. Släng eventuellt öppna musslor. Fräs vitlök och persilja. Lägg i musslorna och koka under lock tills de öppnat sig. Dela alla musslor och lägg skalen som har en mussla i sig på en långpanna eller ugnsfast form. Kasta de som du inte kan öppna. Rör ihop hackad chili, smör och salt. Klicka ut på musslorna. Gratinera på 250 grader tills smöret fräser.

1 kommentar:

Lindansaren sa...

Oj, oj, oj så snabbt jag kopierar det! ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...