22 januari, 2006

Yoghurten med gubben är bäst

Ingredienser och vår underbara juicemaskinLetade ett tag efter den här typen av dressing som jag själv starkt förknippar med Österrike och Tyskland. Använd den till krispig grönsallad som du river i mindre bitar. "Dressa" salladen och blanda om i salladsskålen strax före servering för att bladen ska behålla sin fräschör. För riktigt god smak har jag testat olika typer av yoghurt och fastnade för den här med den mysiga gubben på.

Eftersom förpackningen är stor brukar jag också göra enkel efterrätt med lite yoghurt, flytande honung och valnötter över.

Yoghurtdressing
300 g yoghurt (gärna den turkiska 10%)
ev 2 msk mjölk
½ - 1 citron
1 lök
2 msk färska kryddor (gräslök eller persilja)
salt
peppar
en nypa socker

Pressa citronsaften, hacka kryddorna och löken fint. Blanda yoghurt, citronsaft, lök och kryddor i en skål. Blir dressingen trögflytande späds den med mjölk. Smaka av med salt, peppar och socker.

Tips! Det här är en stor sats dressing. Gör gärna hälften när du provar den första gången.

1 kommentar:

Sans sa...

Den här ska jag testa vid lämpligt tillfälle. Jag gillar också den turkiska yoghurten men har inte provat den grekiska och förstår inte riktigt vad som är skillnaden mer än att man kan koka den turkiska varianten.

Tack för tipset! :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...