20 januari, 2006

Suck eller wow om nya trender 2006

Orden kommer från Magnus Lindkvist som driver Pattern recognition. Som en popstjärna eller matador (klädd i svarta byxor och röd skjorta), gled han in på Parks biografs scen igår kväll och pratade trender för 2006. Trender inom film, musik, konsumtion, populärkultur, teknik, vetenskap presenterades. Snabba växlingar mellan ämnena och hela tiden roliga klipp, videos, skärmdumpar och musik som ackompanjemang.

Mattrender 2006
Mat var en av de saker som avhandlades i raskt tempo. En kokboks scanner dök upp på duken. Den visade att man skulle kunna scanna in bilder på olika impulser t ex scanna in ett par paprikor och en bild från Kairo. Av det skulle man få recept baserat på råvaran och platsen. En annan trend var att plantera in falska minnen eller lite finare sagt förändra beteendemönster hos sig själv genom samtalsterapi eller lekar sk NLP Neuro-Lingvistisk Programmering. Tänk dig att du säger till sig själv att choklad smakar och luktar äckligt tills du tror på det. Om den nya trenden säger jag suck men samtidigt, mental träning funkar ju. Se bara på alla idrottsstjärnor. Nästa trend var flingor som det nya svarta. Flingor till alla måltider, t ex baconflingor. Suck igen, men det finns redan
Cereality Cereal Bar & Café.

Sista trenden om mat, som jag kommer ihåg var att det går att odla kött som provrörskött (stamcellsbiologi). En produkt som skulle kunna passa alla de som inte tycker om uppfödning och slakt av djur. Suck igen. Tråkigt om den här trenden skulle slå igenom. Det finns lyckliga grisar. Men man vet ju aldrig och det är det som är kul med trender.

2 kommentarer:

Annette sa...

Ett annat utmärkande drag hos trender är ju att de brukar försvinna lika snabbt som de uppstod...

Lisa sa...

Guuuuuud så töntigt! Att ha ett snott namn på sin byrå är så obvious. Bara idiotgrejor. Att folk kan tjäna pengar på sånt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...