22 januari, 2006

Fräsch fruktsallad

Frukt ligger och blir gammal hemma hos oss. Vi glömmer helt enkelt bort att äta den men fruktsallad går åt i ett nafs. Salladen nedan kan varieras med smaksatt sockerlag eller pressad apelsinjuice som lag. Det finns inga gränser för vilka smaker som passar med sockerlagen. Bara du själv sätter gränsen. Ännu bättre blir lagen om den får stå med sin krydda något dygn.
Blodapelsiner blir vackert rosaröda i salladen. De är små så dubbla antalet apelsiner då du använder dem istället för vanliga apelsiner.
Fruktsallad med sockerlag eller juice
4 apelsiner
2 bananer
2 äpplen
1 mindre klase blå druvor
2-4 msk hackade nötter
Lag3 dl vatten
1 dl socker
kardemumma eller stjärnanis
Alternativt pressa flera apelsiner till juice
Socker och vatten kokas upp och kyls av. Smaksätt eventuellt med hela kardemummakärnor eller 3-4 stycken stjärnanis. Skär frukten i tärningar. Lägg den i sockerlagen efter hand eller lägg frukten i en skål. Pressa juicen och häll över. Blanda ner en del av nötterna och strö över resten.

4 kommentarer:

Clivia sa...

haha, det är samma hemma hos oss. Det tycks vara alldeles omöjligt att ta ett äpple ur skålen och äta direkt. Om man får det i fruktsalladsform däremot går det ner dubbelt så mycket frukt utan vidare! Konstigt. Jag brukar ha i en burk krossad ananas i egen juice för att "safta till det".

Kinna sa...

Just det, mamma hade alltid cocktailbär i när vi var små.
Tack för tipset!

Clivia sa...

Apropå rött - granatäppelkärnor i salladen går inte av för hackor!

Louise S.A. sa...

Åh va gott det ser ut, och nyttigt också!!

Kramar Louise

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...