12 januari, 2006

Dagens husman på Gondolen

Damkluben MFC (Milvus Fulvus Convictus - fritt översatt - i glada brunetters sällskap) träffades över en matbit på Gondolen igårkväll. Dagens husman kändes mycket prisvärd och god (130 kr inkl ett glas vin). En stor portion Coq au vin med rödvin, rökt sidfläsk, champinjoner och silverlök var utsökt. Till det ett gott potatismos, som jag misstänker fått en en rejäl smörklick i sig, för att smaka så lent. Inte direkt enligt den nya stil som Lallerstedt går ut med i sin "My way" där han förespråkar den slanka linjen. Men husman är husman. En läcker munsbit till kaffet var det ingen svårighet att få ner.
Servicen var utmärkt och Erik Lallerstedt stannade själv till minst två gånger vid vårt bord och undrade hur vi hade det. Kanske för att vi skrattar gott och högt, men också kanske för att han brukar göra det. Känsla av mycket omtänksamhet låg i luften.

Omtanke och framför allt gediget kändes också de grova linneservetterna, rustika bestick och den vackra brödkorgen mitt på bordet.
Pricken över i:et var att alla fick var sin räkning att betala där vars och ens minsta utgift var specad, t o m garderobsavgiften. Istället för att ta fram en blyertsstump (som vi gör på våra breddgrader) och undra varför ens egen uträkning inte stämmer med vad man tror att man har ätit så var det här väldigt elegant gjort.

1 kommentar:

Christopher Anderton sa...

Gondolen är alltid värd ett besök. Om det är så att dricka champagne, eller äta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...