17 november, 2005

Sköna gröna blad och röda tomater

Lyx i livet är att ha en egen odling av kryddor. På de flesta ställen där jag stannar en längre tid odlar jag för det är något visst med att kunna ta steget ut genom dörren och hämta in lite timjan, persilja eller dragon.

Färsk dragon och vitvinsvinäger
Färsk dragon är en av mina favoriter. Förra sommaren fick jag för mig att jag skulle prova att sticka ner en kvist i en helt vanlig vitvinsvinägerflaska. Det hade jag läst någonstans att det skulle bli gott. Däremot när jag läser recept så står det inte alltid vad som är gott till och därför såg den här tomatsalladen dagens ljus.
Vinägern fick stå och dra med sin tvättade dragon kvist i ca 3-4 veckor innan jag fiskade upp den igen. Vinägern är helt ljuvlig. Passar också utmärkt att ha i en potatissallad (gärna färskpotatis) med kapris, svarta oliver, hackad dragon, hackad basilika och olivolja. Några drag med salt och pepparkvarn och det är klart.

Tomatsallad

1 burk cocktailtomater
dragonvinäger eller citronbalsamvinäger
citronolivolja
salt
peppar
socker

Dela tomaterna i halvor. Lägg i en skål. Skaka ihop vinägern och häll över. Servera genast.

1 kommentar:

Anne sa...

Kul att se en till matblogg! :) Dragonvinäger är fantastiskt gott, håller med!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...