10 november, 2005

Kyckling med citron och dragon


Har just läst massor av matbloggar och blev inspirerad till att hitta på något eget recept av det som fanns hemma.

För att få kycklingen riktigt bra använder jag en mattermometer - min bästa vän i köket. Innertemperatur på kycklingen ska vara 70 grader och ugnsvärme 250. Då riskerar man inte att den är rå utan den blir precis lagom genomstekt.

Honungs och citronmarinerade kycklingbröst med dragon
2 pers

2 kycklingfileer
skal och saft av en halv citron
1 tsk honung (gärna svensk)
1 kvist färsk dragon
salt och peppar

Blanda en marinad av skal, citronsaft och honung. Skär ett snitt längs med kycklingbröstet, lägg in hälften av dragonen i varje bröst. Lägg kycklingen i marinaden. Låt marinera ca 10 minuter eller längre. Värm ugnen till 250 grader. Stek kycklingbrösten runt om för att få en fin yta. Stick i termometern och ställ önskad innertemperatur på kycklingen, 70 grader. In med den i ugnen och sätt på riset. Smörfräst bladspenat var gott att servera till.

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter gott! Dragon och citron är en bra mix.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...