30 november, 2005

Ett enda stort skafferi

Purjolöksfält i NormandieLandskapet är fyllt med odlingar och vi måste stanna bilen för att kika närmare på fälten. Stubbiga bruna där majsen är skördad, grågröna purjolöksfält och morotsodlingar med halm ligger tätt. Purjo och morotsfält ligger intill varandra, då morotsflugan inte gillar lök blir det en slags ekologisk bekämpning. Halmen på morotsfälten skyddar troligtvis mot frost och då går det att skörda långt in på höstkanten. Jorden kring purjon är kupad för att de ska bli mjälla och vita längst ner.

Rödkål i NormandieSedan kommer andra fält med vacker rödkål, savoykål och blomkål. Blomkålen förstår jag först inte vad det är vi ser, men plötsligt åker vi förbi ett fält där det mesta är skördat och ett blomkålshuvud ligger kvar som en vit kudde i ensamt majestät. I luften lukar det kål. Inte att ta miste på för det luktar verkligen inte gott, utan riktigt så äckligt som bara kål kan lukta.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...